Flag

Karviais-aprikoosikakku

24 annosta
Helppo
30 minuuttia
Tämä kakku saa mehevän makunsa aprikoosista ja raikkaista karviaismarjoista!
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
250 gpehmeää voita
180 gtomusokeria (siivilöitynä)
2 tlDr. Oetker Vaniliinisokeria
1 hyppysellinensuolaa
4 kplkananmunaa
300 gvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
0,7 dlmaitoa
Hedelmätäyte
600 gKarviaisia
400 gaprikoosinpuolikkaita (pilko puolikkaat aprikoosit vielä neljänneksiin)
Mantelimassatäyte
60 gDr. Oetker Mantelimassaa
2 kplkananmunaa
80 gsokeria
80 gvehnäjauhoja

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniliinisokeria
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa
1

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

2

Pohjataikina

Vatkaa voi, tomusokeri, vanilliinisokeri sekä suola sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen seoksen joukkoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muiden ainesten joukkoon. Lisää myös maito ja sekoita esimerkiksi puulusikalla taikina tasaiseksi massaksi.


Kaada seos voidellulle, jauhotetulle uunipellille (30 x 35 cm) ja levitä tasaiseksi.

3

Hedelmätäyte

Levitä karviaiset ja aprikoosineljännekset tasaisesti pohjataikinan päälle.

4

Mantelimassatäyte

Sekoita marsipaani ja kananmunat sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Sekoita sokeri jauhojen kanssa ja lisää mantelimassa-munaseokseen. Laita seos pursotinpussiin, jonka tylla on 8 mm Ø. Pursota täyte ruudukoksi kakun päälle.


Laita kakku uunin alaosaan paistumaan noin 45 minuutiksi.


Vinkit!

Kakku säilyy hyvin peitettynä viileässä noin 3 päivää.