Paleo-omenapiirakka
9 palaa
Helppo
40 minuuttia
Vastustamaton paleoruokavalioon sopiva omenapiirakka on täynnä mehukkaita omenia, makeuden piirakka saa hunajasta.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Pohja
0,5 tl
kanelia
suolaa
2 kpl
kananmunaa
0,5 dl
rypsiöljyä
3 rkl
hunajaa
Yhteensä :
40 minuuttia
Valmistus :
20 minuuttia
1
1.
Sekoita mantelijauho muiden ainesten kanssa tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
2.
Pese omenat, leikkaa neljänneksiin ja poista ytimet. Leikkaa vielä omenaneljännekset ohuiksi viipaleiksi.
3.
Lämmitä uuni 180 °C ja voitele neliön muotoinen piirakkavuoka.
4.
Levitä nuolijan avulla mantelitaikina piirakkavuokaan. Painele taikina tiiviisti reunoja myöten. Piirakalla tulisi olla noin 2 cm korkeat reunat.
5.
Järjestele omenaviipaleet vuorotellen pohjan päälle.
6.
Ripottele mahdollisiin rakoihin, joissa omenoita ei ole, pilkottuja manteleita. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
7.
Anna piirakan jäähtyä vuoassa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa