Flag

Piirakkapohja

14 palaa
Helppo
60 minuuttia
Piirakkapohjan perusresepti.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Piirakkapohja
100 gvoita
1 dlsokeria
1 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
1
Picture - Vorbereitung Knetteig kühlen.jpg

Laita uuni kuumenemaan 200°C:seen. Vatkaa huoneenlämmössä pehmitetty voi tai margariini ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos haluat kaulita taikinan levyksi, laita se pussiin ja 30 minuutiksi jääkaappiin. Näin taikinasta tulee helpommin käsiteltävää.

2

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24-26 cm) ja levitä murotaikina ohuelti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täytä piirakkapohja haluamillasi täytteillä. Paista uunin alaosassa 25-40 min.