Flag

Raparperipiirakka vaniljakreemillä

about 12 palaa
Keskitasoinen
60 minuuttia
Raparperi ja vaniljakreemi sopivat täydellisesti yhteen. Tämä piirakka on ihana kesäinen nautittava!
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Ainekset
about 500 graparperia
5 dlvettä
2,5 dlsokeria
Piirakkataikina
3 dlvehnäjauhoja
0,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 dlsokeria
1 tlkardemumma
100 gvoita (huoneenlämpöistä)
1 kplkananmunaa
Täyte
1 psDr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
4 dlmaitoa
Koristelu
about 1 dlaprikoosimarmeladi

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
1

Kuori raparperi ja leikkaa noin 2 cm pituisiksi paloiksi. Keitä sokeria ja vettä, kunnes sokeri on liuennut. Lisää raparperi ja keitä noin 2 minuuttia. Anna rapaeperisiirappiseoksen jäähtyä. Voitele halkaisijaltaan noin 25 cm kokoinen irtopohjavuoka.

2

Sekoita jauhot, kardemumma ja leivinjauhe. Lisää sokeri, voi ja muna ja sekoita sähkövatkaimella taikina tasaiseksi massaksi. Kaada taikinaa irtopohjavuokaan, noin 2/3 vuoan koosta. Muotoile lopusta taikinasta reunat ja aseta vuokaan. Painele reunoja niin, että ne ovat noin 2 cm korkeat.

3

Vatkaa maito ja vaniljakreemi keskenään paksuksi, vanukasmaiseksi täytteeksi. Levitä vaniljakreemi piirakkataikinan pohjalle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

4

Kaada siirappi varovasti pois raparpereista tai nostele raparperipalat lusikalla. Levitä raparperit piirakan päälle. Lämmitä ja sulata aprikoosimarmeladia pienessä kattilassa ja voitele sillä raparperipalojen pinta. Piirakka on valmis tarjoiltavaksi!