EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Joulukuusikakku

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Joulukuusikakkua koristaa appelsiininmakuiset pursotukset ja itse tehdyt marengit. Katso videolta vinkit koristeluun!

8 - 10 annosta

Vaikeustaso 2 80 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Joulukuusikakku

Keksipohja:

300 g vehnäjauhoja (4,6 dl)
75 g Dr. Oetker Mantelijauhetta
200 g kylmää voita
75 g tomusokeria (1,5 dl)
suolaa
1 rkl piparimaustetta
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
1 kpl kananmunaa

Marenkikoristeet:

1 ps Dr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta
0,75 dl vettä
Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä
Dr. Oetker Vihreää geeliväriä

Appelsinmousse:

1 ps Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea
2,5 dl maitoa
1 kpl yhden appelsiinin kuori raastettuna

Koristelu:

1 pkt Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls -koristehelmiä
recipe.download.for.recipe

Valmistus

Valmistus:

1

Keksipohja

Sekoita vehnäjauhot ja mantelijauhe. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja nypi voi jauhoihin murumaiseksi seokseksi. Lisää sitten tomusokeri, suola, piparimauste ja vaniljatahna. Sekoita kananmunien rakenne rikki. Lisää kananmunaa taikinan joukkoon sen verran, että se pysyy kasassa. Sekoita taikina nopeasti sekaisin, jotta siihen ei tule sitkoaa. 

Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele osat palloiksi ja kääri muovikelmuun. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Kauli kylmät taikinapalat ohuiksi levyiksi (3-4mm). Käytä apunasi vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu pöytään kiinni . Aseta paperista leikattu joulukuusipohja taikinan päälle ja leikkaa taikina kuusen muotoon pienellä terävällä veitsellä. Toista sama kaikkiin taikinoihin, niin että sinulla on kolme joulukuusta. Jäljellä oleva taikina yhdistetään ja kaulitaan uudelleen yhdeksi levyksi. Leikkaa koristeita haluamillasi piparimuoteilla. Ota taikinasta ainakin yksi tähti joulukuusen huipulle.

Laita keksipohjat leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 12-14 minuuttia uunin keskitasolla. Anna keksien jäähtyä leivontaritilän päällä.

2

Marenkikoristeet

Kuumenna uuni 100 asteeseen. 

Sekoita Marenkijauhe ja vesi. Vatkaa nopeasti sähkövatkaimen pienellä nopeudella sekaisin ja sitten korkeimmalla nopeudella 3 minuuttia. Valmis marenki on ilmavaa ja jämäkkää. Jaa marenki kahteen osaan. Värjää toinen osa pinkillä geelivärillä ja sekoita tasaiseksi. Värjää toinen osa vihreällä geelivärillä ja sekoita tasaiseksi. Jos haluat raidallisia marenkeja, maalaa geelivärillä pursotuspussin sisäpuolelle raitoja ennen marenkimassalla täyttämistä. 

Laita marengit pursotuspusseihin, joissa on tähtitylla. Pursota pieniä marenkejä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista marenkeja noin 60 minuuttia. Kiertoilmauunissa voit paistaa useamman pellillisen yhtä aikaa. Anna marenkien jäähtyä. 

3

Appelsiinimousse

Sekoita Vaniljakakkumousse ja kylmä maito ja raasta yhden luomuappelsiinin kuori joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimen pienellä nopeudella nopeasti sekaisin ja sitten korkeimmalla nopeudella 4 minuuttia. Laita mousse pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla. (ø 13 mm). 

4

Kokoaminen ja koristelu

Laita kuusi tarjoilulautaselle. Pursota päälle appelsiinimoussea. Laita päälle toinen kuusipohja ja pursota moussea päälle. Aseta viimeinen kuusipohja päälle, pursota moussella ja koristele marengeilla, kekseillä ja Golden and Shiny Pearls -koristehelmillä.

Vinkki

Sekä keksipohjat että marenkikoristeet voidaan tehdä kätevästi muutamaa päivää ennen tarjoilua. Säilytä niitä ilmatiiviissä astioissa, jottei kosteus pehmennä niitä liikaa.

Reseptin ravintosisältö Joulukuusikakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2261kJ
540kcal
1315kJ
314kcal
Rasva 25.30g 14.71g
Hiilihydraatit 61.10g 35.52g
Proteiini 8.46g 4.92g