Flag

Koristeellinen keksitorni

about 40 - 45 kappaletta
Keskitasoinen
60 minuuttia
Päästä luovuutesi valloilleen ja koristele pehmeistä kekseistä kasattava kakku pikeerillä sekä koristerakeilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkutaikina
1,5 dlsokeria
2 kplkananmunan valkuaista koko M/L
400 gmarsipaania
1 tlDr. Oetker Karvasmanteliaromia
100 gDr. Oetker Mantelijauhetta (2 pussia)
Pikeeri
1,5 dltomusokeria
1 kplkananmunan valkuaista (0.25 dl)
Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Koristelu
Dr. Oetker Sweetheart -koristerakeita
Dr. Oetker Koristelugeelejä
Dr. Oetker Koristelugeelejä valkoinen
1Dr. Oetker Soft Silver Pearls -koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Karvasmanteliaromia
Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta (2 pussia)
Picture - Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Sweetheart -koristerakeita
Picture - Dr. Oetker Soft Silver Pearls -koristerakeita
1

Taikina

Sekoita sokeri ja valkuaiset haarukalla sekaisin ja jätä 30 minuutiksi seisomaan, kunnes sokeri on liuennut seokseen. Sekoita keskenään mantelimassa, karvasemanteliaromi ja mantelijauho. Lisää joukkoon pienissä erissä valkuais-sokeriseosta kunnes taikina on kiinteää, muttei liian kovaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin 50-60 minuutiksi.

2

Kuumenna uuni 225°C asteeseen. Pyörittele kylmästä taikinasta pitkulan muotoisia rullia. Työstä palat oikeaan muotoon vedessä kostutettujen käsien avulla. Paina rullaa yhdestä päädystä tasaiseksi, jotta siitä tulee ikään kuin kolmio pyöreillä kulmilla. Aloita pienimmän ympyrän sekä päällimmäiseksi tulevan pallon muotoilemisesta. Muotoile kerrokset alla olevien senttikokojen mukaan.


Kakkukerrosten senttimitat ja paino: 13 cm (43 g), 16 cm (53 g), 19 cm (63 g), 22 cm (73 g), 25 cm (83 g) 28 cm (93 g) 31 cm (103 g) ja 34 cm (113 g).


Vuoraa uunipelti kahdella leivinpaperilla, jotta kekisen pohjat eivät ruskistu liikaa. Nosta keksipohjat leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 5-7 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.

3

Pikeeri

Vatkaa tomusokeri ja valkuaiset sähkövatkaimella sekaisin muutaman minuutin ajan. Lisää 3-4 tippaa geeliväriä, kunnes saat haluamasi vaaleanpunaisen sävyn ja vatkaa vielä hetki. Kaada seos pursotinpussiin ja leikkaa päätyyn pieni reikä.

4

Juhlallinen koristelu

Koristele jäähtyneet kakkupohjat pikeerillä ja koristelugeeleillä haluamallasi tavalla. Viimeistele koristelu koristerakeilla. Kokoa kakku välittömästi asettamalla pohjat suuruusjärjestyksessä päällekäin pinoon.