EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Lucia-pullat

Lucian päivää vietetään 13. joulukuuta. Perinteisesti Lucian päivänä on tarjottu sahramilla maustettuja, rusinoilla koristeltuja pullia.

35 - 45 kappaletta

Vaikeustaso 2 80 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Lucia-pullat

Hiivataikina:

100 g pehmeää voita
5 dl maitoa
0,25 - 0,5 tl sahramia
14 g kuivahiivaa (tai 50 g tuorehiivaa)
1 kpl kananmunaa
250 g maitorahkaa
2,5 dl sokeria
2 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
about 15 dl vehnäjauhoja
0,13 ps Dr. Oetker Korintteja koristeluun
1 kpl kananmunaa pullien voiteluun

Valmistus

Valmistus:

1

Sulata voi kattilassa, lisää maito ja sahrami. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada hiiva leivontakulhoon ja kaada lämmin neste päälle. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita hiiva pieneenmäärään jauhoja ja sekoita nesteeseen. Lisää kananmunat, sokeri, suola, kardemumma ja maitorahka. Sekoita.

2

Lisää neljännes jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti, jotta siihen muodostuu kuplia. Jatka jauhojen lisäämistä vaihteittain ja vaivaa taikinaa aina välissä joko käsin tai koneella. Jatka vaivaamista kunnes kaikki jauhot on lisätty ja taikina on sitkoista ja kulhon reunoista irtoilevaa. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vähintään 40 minuuttia.

3

Alusta taikina jauhotulla alustalla. Jaa taikina kahtia ja molemmat puolet 15-20 yhtä suureen palaan. Leivo paloista noin 20 cm pitkiä pötköjä, jotka muotoillaan s-muotoon väljästi leivinpaperille.

4

Turvota korintit muutamassa ruokalusikallisessa vettä, niin ne pysyvät paistettaessa mehevinä.

5

Anna pullien kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Voitele pullat kananmunalla ja koristele turvonneilla korinteilla. Paista 7-8 minuuttia, kunnes pullat saavat kauniin värin. Anna jäähtyä liinan alla.

Reseptin ravintosisältö Lucia-pullat

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 628kJ
150kcal
1143kJ
273kcal
Rasva 2.81g 5.10g
Hiilihydraatit 23.62g 42.94g
Proteiini 3.29g 5.98g