reseptiin Mansikkajuustokakku, ilman liivatetta
150 g | voita |
330 g | Digestive-keksejä |
50 g | Dr. Oetker Mantelirouhetta (1 pss) |
10 - 12 kpl | tuoreita mansikoita |
2 dl | vesi |
2 ps | Dr. Oetker Vegegeliä |
400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
1 tl | Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa |
4 tl | Dr. Oetker Sitruuna-aromia |
1,5 dl | ranskankermaa (18 % rasvaa) |
2 dl | tomusokeria |
4 dl | vispikermaa |
1 ps | Dr. Oetker Vegegeliä |
3 dl | mansikkamehua (tai muuta punaista, voimakasta mehutiivistettä) |
2 tl | Dr. Oetker Punaista Elintarvikeväriä (voidaan tarvittaessa jättää pois, sisältää eläinperäistä karmiinia) |
1 kpl | kananmunan valkuaista |
60 g | sokeria |
0,5 tl | (valko)viinietikkaa |
tuoreita mansikoita | |
sitruunamelissan lehtiä |
Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Reunat voi suojata siihen tarkoitetulla reunamuovilla. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä massa tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Poista mansikoista rusut veitsellä leikaten samalla tasainen pinta ja halkaise ne puoliksi. Asettele mansikat pystyyn vuoan reunalle leikkauspinta reunaan päin.
Liota Vegegel kylmään veteen kattilassa. Kuumenna seosta kunnes seos paksuuntuu ja kirkastuu. Älä keitä. Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, vaniljatahna, sitruuna-aromi ja tomusokeri. Lisää vegegel voimakkaasti sekoittaen. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustomassaan varovasti nostellen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan.
Sekoita vegegel kylmään mehuun. Kuumenna varoen kunnes seos paksuuntuu ja kirkastuu. Lisää halutessasi punaista elintarvikeväriä kauniin värin aikaansaamiseksi. Kaada seos varoen kakun päälle ja nosta takasin jääkaappiin. Anna kakun hyytyä vielä tunnin ajan.
Kuumenna uuni 150 asteiseksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri pieninä erinä ja vaahdota kunnes marenkin on paksua ja kiiltävää. Lisää etikka ja vaahdota vielä kahden minuutin ajan. Siirrä massa pursotuspussiin ja pursota pieniä marenkeja uunipellille paperin päälle. Nosta uuniin, alenna lämpötilaa 120 asteeseen ja paista noin tunti. Käännä uunista lämmöt pois ja anna jäähtyä 30 minuuttia uunissa. Nosta marengit uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöön.
Koristele kakku marengeilla, mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Ylijääneet marengit säilyvät seuraavia koristeluja varten tiiviissä rasiassa tai ne voi syödä sellaisenaan.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1897
kJ
453 kcal |
1239
kJ
296 kcal |
Rasva | 29.63 g | 19.37 g |
Hiilihydraatit | 34.96 g | 22.85 g |
Proteiini | 4.22 g | 2.76 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei