Tärkeää tietoa:

Dr. Oetker Suomi vetää takaisin Pink Roses -koristeruusut mahdollisten mantelijäämien vuoksi

Lue lisää

Mansikkajuustokakku, ilman liivatetta

(0)
3 4 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Mansikkajuustokakku syntyy kätevästi ilman liivatetta uuden kasviperäisen Vegegelin avulla.

12 - 14 palaa

Vaikeustaso 2 90 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Mansikkajuustokakku, ilman liivatetta

Keksipohja:

150 g voita
330 g Digestive-keksejä
50 g Dr. Oetker Mantelirouhetta (1 pss)

Tuorejuustotäyte:

10 - 12 kpl tuoreita mansikoita
2 dl vesi
2 ps Dr. Oetker Vegegeliä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
4 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
1,5 dl ranskankermaa (18 % rasvaa)
2 dl tomusokeria
4 dl vispikermaa

Kiille:

1 ps Dr. Oetker Vegegeliä
3 dl mansikkamehua (tai muuta punaista, voimakasta mehutiivistettä)
2 tl Dr. Oetker Punaista Elintarvikeväriä (voidaan tarvittaessa jättää pois, sisältää eläinperäistä karmiinia)

Koristelu: minimarengit ja marjat:

1 kpl kananmunan valkuaista
60 g sokeria
0,5 tl (valko)viinietikkaa
tuoreita mansikoita
sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

Valmistus:

1

Keksipohja

Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Reunat voi suojata siihen tarkoitetulla reunamuovilla. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä massa tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

2

Mansikat

Poista mansikoista rusut veitsellä leikaten samalla tasainen pinta ja halkaise ne puoliksi. Asettele mansikat pystyyn vuoan reunalle leikkauspinta reunaan päin.

3

Täyte

Liota Vegegel kylmään veteen kattilassa. Kuumenna seosta kunnes seos paksuuntuu ja kirkastuu. Älä keitä. Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, vaniljatahna, sitruuna-aromi ja tomusokeri. Lisää vegegel voimakkaasti sekoittaen. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustomassaan varovasti nostellen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan.

4

Kiille

Sekoita vegegel kylmään mehuun. Kuumenna varoen kunnes seos paksuuntuu ja kirkastuu. Lisää halutessasi punaista elintarvikeväriä kauniin värin aikaansaamiseksi. Kaada seos varoen kakun päälle ja nosta takasin jääkaappiin. Anna kakun hyytyä vielä tunnin ajan.

5

Koristelu

Kuumenna uuni 150 asteiseksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri pieninä erinä ja vaahdota kunnes marenkin on paksua ja kiiltävää. Lisää etikka ja vaahdota vielä kahden minuutin ajan. Siirrä massa pursotuspussiin ja pursota pieniä marenkeja uunipellille paperin päälle. Nosta uuniin, alenna lämpötilaa 120 asteeseen ja paista noin tunti. Käännä uunista lämmöt pois ja anna jäähtyä 30 minuuttia uunissa. Nosta marengit uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöön.

6

Koristele kakku marengeilla, mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Ylijääneet marengit säilyvät seuraavia koristeluja varten tiiviissä rasiassa tai ne voi syödä sellaisenaan.

Reseptin ravintosisältö Mansikkajuustokakku, ilman liivatetta

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1897 kJ
453 kcal
1239 kJ
296 kcal
Rasva 29.63 g 19.37 g
Hiilihydraatit 34.96 g 22.85 g
Proteiini 4.22 g 2.76 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei