EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Marengit

(85)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Marenkiresepti, jolla saat aikaiseksi klassiset marengit. Marenki on hyvä pohja kakuille tai vaikka pikkuleiviksi. 

noin 40 - 50 kappaletta

Vaikeustaso 1 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Marengit

Tarvitset:

3 kpl kananmunan valkuaista
2 ½ dl taloussokeria
½ - 1 tl Dr. Oetker Elintarvikeväriä tai Geeliväriä

Valmistus

Valmistus

Tarkista ennen aloittamista, että vatkauskulho ja vatkaimet ovat kuivat ja puhtaat. Esimerkiksi rasvaiset välineet hidastavat vaahdottumista ja heikentää vaahdon pysyvyyttä. Jotta valkuaiset vaahdottuvat, on tärkeää ettei valkuaisten joukossa ole yhtään keltuaista. Jääkaappikylmistä ja tuoreista kananmunista on helpompi erotella keltuaiset ja valkuaiset, sillä ne eivät leviä yhtä helposti kuin huoneenlämpöiset ja vanhat. Anna valkuaisten lämmetä hetki huoneenlämmössä, minkä jälkeen ne vaahdottuvat paremmin kuin kylmät.

1

Esivalmistelut

Aloita erottelemalla kananmunan valkuaiset. Kananmunat kannattaa erotella ensin lasiin ja sitten kaataa valkuainen vatkauskulhoon. Kuumenna uuni 120°C:seen tasalämmölle tai kiertoilmalle 100°C:seen.

2

Valmistus

Vaahdota kananmunan valkuaiset ilmavaksi ja kestäväksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan voimakkaasti vaahdottaen. Valmiissa marengissa kuplat ovat pieniä, ja vaahto on kiiltävää, valkoista ja jämäkkää. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkainta nostettaessa vaahdon pintaan muodostuu teräviä huippuja. Voit testata jämäkkyyttä kääntämällä kulhon ylösalaisin. Jos vaahto pysyy kulhon pohjassa, se on valmista. Lisää elintarvikeväriä teelusikalla ja sekoita marenki tasaisen väriseksi. Voit myös jakaa marengin osiin ja värjätä osat eri väreillä.

3

Paistaminen

Nostele lusikoiden avulla pieniä kasoja vaahtoa leivinpaperille. Voit myös pursottaa marengin pieniksi nokareiksi. Marenki kohoaa hieman uunissa. Paista uunin keskitasolla noin. 45 minuuttia.

4

Säilytys

Säilytä marengit ilmatiiviissä purkissa.

Voit lisätä pari tippaa etikkaa tai sitruunamehua yhtä valkuaista kohti parantamaan vaahdon kestävyyttä.

Ravintosisältö: reseptiin Marengit

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1kJ
440kJ
105kcal
Hiilihydraatit 0g 24g
Proteiini 0g 3.1g