Vaniljaiset kuppikeksit
noin 30 kappaletta
Helppo
Hauska ja maukas lisä tarjoiltavaksi juoman kanssa
Reseptin ainesosat
Valmistus
Keksit
50 g
valkoista leivontasuklaata
2 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
maissitärkkelystä Esim. Maizena
0,5 tl
0,75 dl
taloussokeria
1 kpl
kananmunaa
50 g
voita
Vinkkejä
Voit koristella keksit myös sulatetulla valkosuklaalla.
Valmistus :
40 minuuttia
1
Kuumenna uuni kiertoilmalla 160 asteeseen tai tasalämmöllä 180 asteeseen. Rouhi valkosuklaa.
2
Sekoita vehnäjauhot, maissitärkkelys sekä leivinjauhe keskenään.
3
Lisää loput ainekset joukkoon ja sekoita takaisin.
4
Vaivaa taikina sähkövatkaimella tai yleiskoneella kunnes taikina on sileää eikä enää murumaista.
5
Kauli taikina hieman jauhotetun tason päällä n. 0.5cm paksuiseksi levyksi. Ota muotilla sydämenmuotoisia keksejä ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille.
6
Leikkaa veitsellä keksistä pala pois, jotta valmiin keksin voi asettaa kupin tai lasin reunalle.
7
Paista kauniin ruskeaksi uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
Positie rooster: Ylätasolla
Koristelu
Koristele Dr. Oetker valkoisella sokerikuorrutteella ja sirottele päälle vaniljasokeria.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa