Paras toffeejuustokakku

(0)
4 6 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Kaunis juustokakku, jonka jokaisessa kerroksessa maistuu makea karamelli. Kruunaa toffeisen kakun pinta näyttävillä, mutta helpoilla koristeilla.

8 - 10 palaa

Vaikeustaso 2 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Paras toffeejuustokakku

Pohja:

100 g voita sulatettuna suolattua
200 g Digestive-keksejä
100 g fudgepaloja - säästä muutama koristeluun

Juustokakkutäyte:

2 kpl Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
0,5 dl täysmaitoa
75 g Dr. Oetker Toffeekastiketta (hieman alle 1 dl)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
50 g tomusokeria (hieman alle 1 dl)
2 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
2 dl vispikermaa

Toffeekiille:

3 kpl Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
2 dl kylmää vettä
100 g Dr. Oetker Toffeekastiketta

Korallikoristeet:

1 rkl vehnäjauhoja (10 g)
0,75 dl vettä (80 g)
2 rkl rypsiöljyä (25 g)
1 - 2 tl Dr. Oetker Violettia geeliväriä
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä

Koristeluun:

50 g Digestive-keksejä
tuoreita marjoja (mustikoita, karhunvatukoita ja mustaherukoita)
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls -koristerakeita

Valmistus

Valmistus:

1

Pohja

Sulata voi miedolla lämmöllä. Sekoita keksit ja pieneksi rouhitus fudgepalat jauhomaiseksi seokseksi monitoimikoneessa. Säästä muutama fudgepala koristeluun. Sekoita voi ja keksiseos yhteen.

Päällystä leivinpaperilla kakkuvuoan pohja ja vuoraa reunat kakkumuovilla. Levitä keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja painele pohja tiiviiksi. Laita sen jälkeen vuoka pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi.

2

Juustokakkutäyte

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita maito ja Toffeekastike pienessä kattilassa ja kuumenna niin, että seos on tasainen. Ota kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne toffeeseokseen. Anna seoksen jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljatahna yhteen isossa kulhossa. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita kevyesti jäähdytetty toffeekastike tuorejuustoseokseen. Kääntele kermavaahto varovasti tuorejuuston joukkoon kaavinta apuna käyttäen. Levitä juustokakkutäyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta sileäksi. Laita kakku pakastimeen kiilteen valmistamisen ajaksi.

3

Toffeekiille

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 min. Kaada vesi ja Toffeekastike pieneen kattilaan. Kuumenna kunnes seos on tasainen. Purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja sekoita kastikkeen joukkoon. Laita kiilleseos pakastimeen noin 10 minuutiksi - lämpötilan pitäisi laskea suunnilleen 35 asteeseen.

Ota kakku pois pakastimesta ja kaada jäähtynyt kiille kakun päälle. Käytä tarvittaessa apunasi ruokalusikkaa. Laita kakku takaisin pakastimeen noin 10 minuutiksi. Siirrä sen jälkeen kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä minimissään 4 tuntia.

4

Korallikoristeet

Sekoita jauhot, vesi ja öljy yhteen kulhossa. Lisää violettia geeliväriä ja sitten hieman sinistä geeliväriä, jotta saisit mustikan väriä kuvaavan massan. Kaada noin puolet massasta lämpimälle pannulle ja paista tasaisella lämmöllä. Koralli on valmis, kun öljyä ei enää roisku pintaan. Koralli ei saa kuitenkaan muuttua ruskeaksi. Ota koralli varovasti pois pannulta. Aseta valmis koralli leivinpaperille ja anna sen jäähtyä. Pilko koralli varovasti pienempiin osiin.

5

Koristelu

Asettele murskatut keksit puolikuun muotoon kakun toiselle reunalle. Ripottele fudgepalat, tuoreet marjat ja hopeiset suklaahelmet puolikuun ympärille. Viimeistele kakku korallikoristein.

Reseptin ravintosisältö Paras toffeejuustokakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2123 kJ
507 kcal
1277 kJ
305 kcal
Rasva 32.17 g 19.38 g
Hiilihydraatit 48.46 g 29.19 g
Proteiini 5.61 g 3.38 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei