Flag

Pienet vadelmakakut

about 12 kappaletta
Helppo
40 minuuttia
Minikokoiset kakut ovat maukas haastaja muffineille ja cupcakeille. Hauskat leivokset vaikka lastenjuhliin.
Logo Image
Vinkit
Valkosuklaatäytteen sijaan minikakkuihin voi käyttää myös pelkkää kermavaahtoa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Ainekset
200 gvoita (huoneenlämpöistä)
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
1 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
3 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
Kuorrutus
3 dlkuohukermaa
about 200 gvadelmia
about 150 gvalkosuklaata
Koristelu
about 1 kplDr. Oetker koristelugeeliä
Dr. Oetker Sprinkles Choco -strösseliä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Sprinkles Choco -strösseliä
1

Tee täyte ja kuorrutus. Kuumenna kuohukerma kattilassa melkein kiehumispisteeseen. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon pieneksi paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos hyvin jääkaapissa (n. 4 t tai yön yli). Kuorrutus näyttää tässä vaiheessa ohuelta. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

2

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Mittaa joukkoon sitruuna-aromi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puuhaarukalla sekoittaen taikinaan.

3

Lusikoi taikina voideltuihin ja jauhettuihin sylinterin muotoisiin pikkuvuokiin tai pinnoitetun, voidellun muffinipellin koloihin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pannussa, irrota muffinit ja anna jäähtyä kokonaan ritilällä.

4

Halkaise muffinit kahtia tai leikkaa kolmeen osaan. Levitä väleihin ja päälle vaahdotettua valkosuklaakermaa ja vadelmia.

5

Koristele halutessasi strösseleillä ja koristegeelillä.

Vinkit

  • Valkosuklaatäytteen sijaan minikakkuihin voi käyttää myös pelkkää kermavaahtoa.