EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Raparperi-mantelikakku

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Raparperikakku, jossa raparperit ovat hauskasti pystyssä taikinan sisällä. Makea mantelimassa ja kirpeät raparperitikut luovat herkullisen yhdistelmän.

about 12 palaa

Vaikeustaso 1 40 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Raparperi-mantelikakku

Raparperikakku:

500 g raparperia
100 g Dr. Oetker Mantelimassaa
125 g pehmeää voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
3 kpl kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
yhden sitruunan kuori raastettuna

Koristeluun:

tomusokeria

Valmistus

Valmistus:

1

Esivalmistelut

Pese ja kuori raparperinvarret. Leikkaa niistä noin 4 cm pitkiä paloja. Pilko marsipaani pieniksi paloiksi taikinaa varten. Voitele irtopohjakakkuvuoka (Ø 26 cm). Lämmitä uuni 180°C tasalämmölle.

2

Kakkutaikina

Vatkaa voi ja marsipaani sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää vähitellen sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan taikinaan samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa jokaisen munan jälkeen noin 1/2 minuuttia ennen kuin lisäät seuraavan. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja levitä tasaiseksi. Asettele raparperinpalat leikkauspinta ylöspäin ympyrän muotoon. Jätä 2 cm tyhjäksi kakun reunoille ja lähde asettelemaan paloja ulkoreunasta sisäänpäin. Asettele raparperit melko lähelle toisiaan jättäen noin 1 cm välin edelliseen palaan. Paista uunin alatasolla noin 50-55 minuuttia.

Irroita kakku vuoasta ja anna jäähtyä kakkulautasella. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Voit valmistaa kakun hyvin päivää tai paria ennen sen tarjoamista. Kakun voi myös pakastaa ilman tomusokeria.

Voit halutessasi paloitella raparperit pienemmiksi paloiksi taikinan joukkoon.

Reseptin ravintosisältö Raparperi-mantelikakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1336 kJ
319 kcal
1281 kJ
306 kcal
Rasva 12.70 g 12.21 g
Hiilihydraatit 29.48 g 28.35 g
Proteiini 4.71 g 4.53 g