Tärkeää tietoa:

Dr. Oetker Suomi vetää takaisin Pink Roses -koristeruusut mahdollisten mantelijäämien vuoksi

Lue lisää

Raparperi-mantelikakku

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Raparperikakku, jossa raparperit ovat hauskasti pystyssä taikinan sisällä. Makea mantelimassa ja kirpeät raparperitikut luovat herkullisen yhdistelmän.

noin 12 palaa

Vaikeustaso 1 40 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Raparperi-mantelikakku

Raparperikakku:

500 g raparperia
100 g Dr. Oetker Mantelimassaa
125 g pehmeää voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
3 kpl kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
yhden sitruunan kuori raastettuna

Koristeluun:

tomusokeria

Valmistus

Valmistus:

1

Esivalmistelut

Pese ja kuori raparperinvarret. Leikkaa niistä noin 4 cm pitkiä paloja. Pilko marsipaani pieniksi paloiksi taikinaa varten. Voitele irtopohjakakkuvuoka (Ø 26 cm). Lämmitä uuni 180°C tasalämmölle.

2

Kakkutaikina

Vatkaa voi ja marsipaani sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää vähitellen sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan taikinaan samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa jokaisen munan jälkeen noin 1/2 minuuttia ennen kuin lisäät seuraavan. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja levitä tasaiseksi. Asettele raparperinpalat leikkauspinta ylöspäin ympyrän muotoon. Jätä 2 cm tyhjäksi kakun reunoille ja lähde asettelemaan paloja ulkoreunasta sisäänpäin. Asettele raparperit melko lähelle toisiaan jättäen noin 1 cm välin edelliseen palaan. Paista uunin alatasolla noin 50-55 minuuttia.

Irroita kakku vuoasta ja anna jäähtyä kakkulautasella. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Voit valmistaa kakun hyvin päivää tai paria ennen sen tarjoamista. Kakun voi myös pakastaa ilman tomusokeria.

Voit halutessasi paloitella raparperit pienemmiksi paloiksi taikinan joukkoon.

Reseptin ravintosisältö Raparperi-mantelikakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1336 kJ
319 kcal
1281 kJ
306 kcal
Rasva 12.70 g 12.21 g
Hiilihydraatit 29.48 g 28.35 g
Proteiini 4.71 g 4.53 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei