Flag
Hedelmät ja vihannekset
Nyt herkutellaan suklaalla!

Suklaa on joulukauden suosikkiherkku. Kun suklaa yhdistetään sesongin sitrushedelmiin, syntyy koukuttavan makeita makupaloja, jotka katoavat parempiin suihin alta aikayksikön. Satokausi-keittiössä joulunaikaa juhlistetaankin kandeeratulla appelsiininkuorella koristellulla joulusuklaalevyllä jai suklaaseen dipattavilla sitruunapiparkakuilla!

Maitosuklaa, tummasuklaa vai vaaleanpunainen ruby-suklaa?

Perinteisen maitosuklaan ja leivonnassa usein käytetyn tumman suklaan rinnalle saapui muutama vuosi sitten heleän vaaleanpunainen ruby-suklaa. Mitä eroa eri suklaalaaduilla on ja mihin niitä kannattaa käyttää? Sen selvitämme seuraavaksi!

Picture -

Kaikki värilliset suklaat sisältävät kaakaota eli kaakaopavuista jalostettua kaakaomassaa, kaakaojauhetta ja kaakaovoita. Maitosuklaassa kaakaopavusta peräisin olevia ainesosia tulee olla vähintään 25 prosenttia. Nimensä mukaisesti maitosuklaassa on myös maitojauhetta tai maitoa sekä sokeria, niinpä se maistuu suussa pehmeämmältä ja makeammalta kuin tummempi suklaa.

> Dr. Oetker Maitosuklaa leivotaan 100g

Tummaksi suklaata voi kutsua, kun kaakaopitoisuus ylittää 35 prosenttia. Tummaa suklaata on tarjolla moneen makuun: makeammasta taloussuklaasta koukuttavan kitkerään, jopa yli 90-prosenttiseen suklaaseen. Vahva maku tekee tummasta suklaasta jumalaisen jälkiruokien ja leivonnaisten raaka-aineen. Mitä enemmän kaakaota suklaassa on, sitä vähemmän sitä yleensä tarvitaan suklaisen maun saamiseen.

> Dr. Oetker Tumma leivontasuklaa 100g

Pari vuotta sitten makeishyllyyn ilmestyi herkkusuut hurmannut, hienostuneen vaaleanpunainen ja hennon hedelmäinen https://www.oetker.fi/fi-fi/tuotteet/leivonta-uutuudet/ruby-suklaanapit-leivontaan-100gruby-suklaa. Sen valmistusprosessi on perinteisestä suklaasta poikkeava, sillä kaakaopavun hempeän herkkä väri ja marjaisa maku saadaan esiin happokäsittelyllä. Myös perinteiselle suklaalle ominainen kaakaopapujen fermentointi sekä paahtaminen jätetään joko osittain tai kokonaan väliin.

> Dr. Oetker Vaaleanpunainen ruby-suklaa 100g

Suloiset suklaanapit helpottavat herkkujen leipomista!

Jos suunnittelet suklaisten herkkujen valmistamista, suuntaa kaupassa suoraan leivontaosastolle. Suklaan valinnalla on väliä, sillä leivontaan tarkoitettujen suklaiden koostumus ja rakenne eroavat makeishyllyjen valikoimasta. Leivontasuklaan sulattaminen ja käsittely on helppoa ja koristeidenkin muotoileminen käy kätevämmin.

 

Dr. Oetkerin 100 gramman pusseihin pakatut suklaanapit sulavat nopeasti ja sopivat niin kakkujen kuorruttamiseen, konvehtien valmistamiseen kuin erilaisten leivonnaisten taikinaan sekoitettavaksi.

 

Suklaisia vaihtoehtoja on kolme: täyteläinen Dr. Oetker Tumma Leivontasuklaa, suussasulava Dr. Oetker Leivontamaitosuklaa ja hempeän hedelmäinen Dr. Oetker Ruby Leivontasuklaa.

 

Valitse mieleisin maku tai kokeile vaikka kaikkia!

Näin sulatat suklaan

Sulata leivontasuklaa hellävaraisesti vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Suklaan voi sulattaa myös mikrossa, kunhan sen tekee alhaisella teholla ilman kupua, vähitellen ja välillä sekoittaen.

 

Vesi on sulavan suklaan pahin vihollinen, sillä jo pikkuruinen suklaan sekaan livahtanut vesitippa saattaa muuttaa sileäksi sulaneen suklaan karkean kokkareiseksi. Huolehdi siis siitä, että paitsi sulatusastiat myös kokkaajan kädet pysyvät kuivina.

 

VINKKI!

Muista myös värikkäät nonparellit, säihkyvät sirotteet, hohtavat kimallesuihkeet ja muut joulun leivontakoristeet!

Suklaareseptejä

Sitruunapiparkakut

Tällä reseptillä leivot hurmaavan sitruunaiset, suklaaseen dipattavat sitruunapiparkakut! Sulata leivontasuklaa hellävaraisesti vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Suklaan voi sulattaa myös mikrossa.

Picture -

Joulusuklaalevy kandeeratulla appelsiinilla

Suklaa ja joulu kuuluvat yhteen! Tällä reseptillä loihdit maukkaan jouluisen suklaalevyn, jossa kandeerattu appelsiini yhdistyy täyteläisen tummaan suklaaseen.