Suklaa on joulukauden suosikkiherkku. Kun suklaa yhdistetään sesongin sitrushedelmiin, syntyy koukuttavan makeita makupaloja, jotka katoavat parempiin suihin alta aikayksikön. Satokausi-keittiössä joulunaikaa juhlistetaankin kandeeratulla appelsiininkuorella koristellulla joulusuklaalevyllä jai suklaaseen dipattavilla sitruunapiparkakuilla!
Perinteisen maitosuklaan ja leivonnassa usein käytetyn tumman suklaan rinnalle saapui muutama vuosi sitten heleän vaaleanpunainen ruby-suklaa. Mitä eroa eri suklaalaaduilla on ja mihin niitä kannattaa käyttää? Sen selvitämme seuraavaksi!
Kaikki värilliset suklaat sisältävät kaakaota eli kaakaopavuista jalostettua kaakaomassaa, kaakaojauhetta ja kaakaovoita. Maitosuklaassa kaakaopavusta peräisin olevia ainesosia tulee olla vähintään 25 prosenttia. Nimensä mukaisesti maitosuklaassa on myös maitojauhetta tai maitoa sekä sokeria, niinpä se maistuu suussa pehmeämmältä ja makeammalta kuin tummempi suklaa.
> Dr. Oetker Maitosuklaa leivotaan 100g
Tummaksi suklaata voi kutsua, kun kaakaopitoisuus ylittää 35 prosenttia. Tummaa suklaata on tarjolla moneen makuun: makeammasta taloussuklaasta koukuttavan kitkerään, jopa yli 90-prosenttiseen suklaaseen. Vahva maku tekee tummasta suklaasta jumalaisen jälkiruokien ja leivonnaisten raaka-aineen. Mitä enemmän kaakaota suklaassa on, sitä vähemmän sitä yleensä tarvitaan suklaisen maun saamiseen.
> Dr. Oetker Tumma leivontasuklaa 100g
Pari vuotta sitten makeishyllyyn ilmestyi herkkusuut hurmannut, hienostuneen vaaleanpunainen ja hennon hedelmäinen https://www.oetker.fi/fi-fi/tuotteet/leivonta-uutuudet/ruby-suklaanapit-leivontaan-100gruby-suklaa. Sen valmistusprosessi on perinteisestä suklaasta poikkeava, sillä kaakaopavun hempeän herkkä väri ja marjaisa maku saadaan esiin happokäsittelyllä. Myös perinteiselle suklaalle ominainen kaakaopapujen fermentointi sekä paahtaminen jätetään joko osittain tai kokonaan väliin.

Leivontavinkit

Leivontavinkit

Leivontavinkit

Sämpylät ja leivät

Kakut
Tällä reseptillä leivot hurmaavan sitruunaiset, suklaaseen dipattavat sitruunapiparkakut! Sulata leivontasuklaa hellävaraisesti vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Suklaan voi sulattaa myös mikrossa.

Pikkuleivät
Suklaa ja joulu kuuluvat yhteen! Tällä reseptillä loihdit maukkaan jouluisen suklaalevyn, jossa kandeerattu appelsiini yhdistyy täyteläisen tummaan suklaaseen.

Makeiset