Banaanileipä
10 palaa
Helppo
10 minuuttia
Pari ylikypsää banaania hedelmäkulhossa? Valmista niistä helppo ja maukas banaanileipä.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Taikina
2 kpl
banaania (erittäin kypsiä)
80 g
pehmeää voita
suolaa (ripaus)
2,33 dl
sokeria
1 kpl
kananmunaa (huoneenlämpöinen)
noin 3 dl
vehnäjauhoja
Yhteensä :
10 minuuttia
Valmistus :
10 minuuttia
1
Kuumenna uuni 170 ° C asteeseen (kiertoilmauuni 150 ° C).
2
Voitele kakkuvuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä.
3
Muussaa banaanit suureen kulhoon ja sekoita voisula joukkoon. Sekoita suola, sokeri, kananmuna ja vanilja-aromi puukauhalla banaani-voiseokseen.
4
Sekoita lopuksi jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen, sekoita tasaiseksi.
5
Lusikoi banaanileipätaikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 1 tunti (laita leipä heti uuniin, koska leivinjauhe alkaa toimia nopeasti).
6
Kokeile tikulla kypsyys. Jos tikku on puhdas kokeilun jälkeen, leipä on kypsä. Anna banaanileivän jäähtyä ennen tarjoilua.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa