Voitele ja jauhota muffinivuoka tai käytä paperisia muffinivuokia. Esilämmitä uuni (tasalämpö 180°C, kiertoilma 160°C).
Laita kulhoon paahdettu kataifi-taikina, pistaasikreemi ja seesamitahna. Sekoita ainekset puulastalla tasaiseksi, kermaiseksi massaksi. Säästä noin 1 rkl täytettä koristelua varten. Jaa loppu seos noin 12 pieneen palloon, jotka tulevat muffinien täytteeksi.
Jätä noin 2 rkl suklaanappeja sivuun koristelua varten. Sekoita sitten öljy, piimä, munat, sokeri, suola ja vaniljasokeri kulhossa käsivispilällä tasaiseksi seokseksi. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja kaakaojauhe ja lisää kuivaseos taikinan joukkoon. Sekoita vain sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Lopuksi lisää taikinaan suklaanapit ja sekoita kevyesti.
Täytä muffinivuoat noin kahteen kolmasosaan taikinalla. Aseta sitten aiemmin valmistetut pistaasi-kataifipallot taikinan päälle ja paina niitä hieman taikinan sisään. Jaa loput taikinasta täytteiden päälle ja ripottele päälle aiemmin sivuun jätetyt suklaanapit. Paista muffineja uunin keskitasolla vuoassa ritilän päällä tai uunipellille ladotuissa paperisissa vuoissa noin 25 minuuttia.
Anna Dubai-suklaamuffinien jäähtyä noin 10 minuuttia vuoassa ritilän päällä. Irrota ne sitten varovasti vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ritilän päällä.
Sulata suklaanapit miedolla lämmöllä vesihauteessa. Lusikoi noin yksi ruokalusikallinen sulatettua suklaata jokaisen muffinin päälle. Koristele pistaasipähkinärouheella ja jäljelle jääneellä pistaasi-kataifi-täytteellä.
Inspiroidu
Muffinit
Muffinit