Valmista sokerimassasta eläinten päät edellisenä päivänä. Värjää sokerimassa haluamallasi värillä ja muotoile päät. Tarvitset noin 15-20 g sokerimassaa per pää. Anna kuivua yön yli. Katso alta vinkit erilaisten eläinten koristeluun ja reseptin lopusta muffinitaikinan ohje.
Värjää valkoinen sokerimassa siivilöidyllä kaakaojauheella vaaleanruskeaksi ja tummanruskeaksi. Kauli tummanruskea sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla.
Kauli vaaleanruskea sokerimassa ohueksi ja leikkaa se pyöreällä muotilla tai lasilla (Ø n. 2,5 cm) ja kiinnitä sokerikuorrutteen avulla tummanruskean pohjan päälle. Tee veitsellä pieni lovi vaaleanruskean ympyrän alaosaan. Muotoile korvia varten vaaleanruskeasta sokerimassasta kaksi herneen kokoista palloa ja litistä. Liimaa sokerikuorrutteella kiinni.
Värjää valkoinen sokerimassa siivilöidyllä kaakaojauheella vaaleanruskeaksi ja tummanruskeaksi. Kauli tummanruskea sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. Muotoile korvia varten tummanruskeasta sokerimassasta kaksi herneen kokoista palloa, litistä pallot ja liimaa paikoilleen.
Kauli vaaleanruskea sokerimassa ohueksi ja leikkaa se pyöreällä muotilla tai lasilla (Ø n. 2,5 cm) ja kiinnitä sokerikuorrutteen avulla tummanruskean pohjan päälle. Muotoile korvia varten vaaleanruskeasta sokerimassasta kaksi pienempää palloa ja litistä. Kiinnitä korvien päälle. Tee veitsellä tai tikulla suu. Värjää nenää varten pieni määrä valkoista sokerimassaa mustalla geelivärillä. Muotoile pieneksi palloksi ja kiinnitä sokerikuorrutteella.
Värjää valkoinen sokerimassa mustalla geelivärillä ja lisää tarvittaessa vähän siivilöityä tomusokeria. Kauli harmaa sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. Muotoile korvia varten harmaasta sokerimassasta kaksi hasselpähkinän kokoista palloa ja litistä. Aseta korvat ympyrän alle. Muotoile kärsä ja liimaa se sokerikuorrutteella ympyrän keskelle. Muotoile veitsen avulla muutama lovi kärsään.
Värjää noin kaksi kolmasosaa valkoisesta sokerimassasta keltaisella geelivärillä ja lisää tarvittaessa siivilöityä tomusokeria. Värjää loppuosa sokerimassasta ruskeaksi kaakaojauheella.
Kauli keltainen sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. Muotoile korvia ja sarvia varten herneenkokoiset palat keltaisesta sokerimassasta. Muotoile sarvista pitkulaiset. Litistä korvia ja taita reunoja hieman ylös. Liimaa korvat ja sarvet kiinni. Kauli ruskea sokerimassa ja leikkaa suikaleita raitoja varten. Ota kuonoa varten ruskeasta sokerimassasta hasselpähkinän kokoinen pala ja kiinnitä päähän raitojen kanssa sokerikuorrutteen avulla. Muotoile sieraimet ja suu tikun avulla.
Värjää valkoinen sokerimassa mustalla geelivärillä ja lisää tarvittaessa vähän siivilöityä tomusokeria. Kauli harmaa sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. Muotoile korvia varten harmaasta sokerimassasta kaksi hasselpähkinän kokoista palloa ja litistä. Liimaa kiinni. Värjää nenää varten herneenkokoinen pallo mustalla geelivärillä ja kiinnitä se keskelle sokerikuorrutteen avulla.
Kauli vihreä sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) kaksi palaa per pää ja laita levinpaperiarkille. Leikkaa toisesta palasta molempia sivuja pois pyöreän muotin avulla. Kiinnitä sokerikuorrutteen avulla toisen pyöreän pohjan päälle. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. Muotoile sieraimet ja suomut päähän tikun avulla.
Värjää noin puolet sokerimassasta keltaisella geelivärillä ja toinen puolisko oranssilla geelivärillä. Värjää myös pieni osa sokerimassasta mustalla geelivärillä. Lisää tarvittaessa vähän siivilöityä tomusokeria. Kauli oranssi sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Kauli keltainen sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 3,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Liimaa keltainen ympyrä oranssin ympyrän päälle. Muotoile tikun avulla oranssiin osaan harja vetämällä viivoja. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla.
Muotoile korvat herneenkokoisista palloista, litistä ja liimaa paikoilleen. Muotoile mustasta sokerimassasta nenä ja suu.
Värjää valkoinen sokerimassa harmaaksi mustalla geelivärillä ja lisää tarvittaessa vähän siivilöityä tomusokeria. Kauli valkoinen sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. Muotoile korvat harmaasta sokerimassasta. Ota kaksi herneen kokoista palloa, litistä kapeaksi ja käännä reunoja. Ota nenää varten hasselpähkinän kokoinen pallo ja muotoile soikea kuono. Liimaa paikoilleen. Muotoile tikulla sieraimet.
Värjää noin kolmasosa valkoisesta sokerimassasta mustalla geelivärillä, lisää hiukan tummaa kaakaojauhetta vahvistaaksesi mustaa väriä. Lisää tarvittaessa vähän siivilöityä tomusokeria. Kauli valkoinen sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Leikkaa mustasta sokerimassasta kaksi hasselpähkinän kokoista palaa ja liimaa sokerisilmät niihin ja kiinnitä valkoiseen pohjaan. Muotoile korvia varten mustasta sokerimassasta kaksi herneen kokoista palloa ja litistä. Liimaa kiinni. Värjää nenää varten mustasta sokerimassasta herneenkokoinen kolmio ja kiinnitä se keskelle sokerikuorrutteen avulla.
Kauli vihreä sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) kaksi palaa per pää ja laita levinpaperiarkille. Leikkaa toisesta palasta molempia sivuja käärmeen päätä varten. Kiinnitä sokerikuorrutteen avulla toisen pyöreän pohjan päälle. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. Muotoile tikun avulla pisteitä päähän. Rullaa vaaleanpunaisesta sokerimassasta kieli ja liimaa päähän kiinni.
Värjää noin puolet sokerimassa keltaisella geelivärillä, oranssilla geelivärillä ja pieni osa mustalla geelivärillä. Voit lisätä mustan geelivärin lisäksi tummaa kaakaojauhetta vahvistaaksesi mustaa väriä. Lisää tarvittaessa vähän siivilöityä tomusokeria. Kauli oranssi sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Kauli keltainen sokerimassa ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 2 cm) ympyröitä. Liimaa keltainen ympyrä oranssin ympyrän päälle. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla.
Muotoile korvat herneenkokoisista palloista, litistä, kohota reunoja ja liimaa paikoilleen. Painele kuonoon tikulla pisteitä ja suu. Kauli musta sokerimassa ja leikkaa ohuita viipaleita raitoja varten. Liimaa raidat kiinni päähän.
Värjää noin kolmasosa valkoisesta sokerimassasta mustalla geelivärillä ja lisää tarvittaessa pieni määrä siivilöityä tomusokeria. Voit lisätä mustan geelivärin lisäksi tummaa kaakaojauhetta vahvistaaksesi mustaa väriä. Kauli valkoinen sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Liimaa sokerisilmät sokerikuorrutteen avulla. Muotoile korvia varten valkoisesta sokerimassasta kaksi herneen kokoista palloa, litistä ja muotoile kolo puikolla. Liimaa korvat paikoilleen. Muotoile harjaa varten mustasta sokerimassasta noin herneen kokoinen pala, litistä ja leikkaa harjan malliin. Liimaa kiinni.
Leikkaa mustasta sokerimassasta kuonoa varten hasselpähkinän kokoinen pala. Litistä hieman ja liimaa paikoilleen. Kauli musta sokerimassa ja leikkaa ohuita viipaleita raitoja varten. Liimaa kiinni.
Laita paperiset muffinivuoat muffinipeltiin. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää loput ainesosat, paitsi kaakaojauhe. Sekoita vatkaimella tasaiseksi muutaman minuutin ajan. Jaa taikina puoliksi. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe. Laita ensin 1-2 tl vaaleaa taikinaa muffinivuoan pohjalle. Levitä päälle 1-2 tl tummaa taikinaa. Täytä vuoat vuorotellen vaalealla ja tummalla taikinalla.
Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Ota muffinit pois vuoista ja anna jäähtyä leivontaritilällä.
Kiinnitä kuivuneet sokerimassakoristeet muffinien päälle sokerikuorrutteen avulla.
Inspiroidu
Muffinit
Muffinit