Englantilainen hedelmäkakku
noin 15 annosta
Keskitasoinen
Mehukas joulukakku, joka on parhaimmillaan pari päivää leivonnasta ohuiksi siivuiksi leikattuna. Kakku säilyy suljetussa astiassa jopa pari viikkoa.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Taikinaan
250 g
voita
2,5 dl
fariinisokeria
4 kpl
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
200 g
rusinoita
1 rs
Valmistus :
120 minuuttia
1
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vaahdottaen. Sekoita kuivat aineet, mantelirouhe ja hedelmät lukuun ottamatta punaisia kirsikoita keskenään. Lisää kuivat aineet ja aromi taikiaan ja sekoita tasaiseksi.
2
Kaada ja tasoita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22-24 cm). Koristele kakku punaisilla kirsikoilla ja manteleilla. Paista 150 asteisen uunin alatasolla noin 1-1 ½ tuntia. Anna kakun jäätyä kunnolla ennen tarjoilua.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa