
Mausteinen omena-taatelikakku
about 12 palaa
Helppo
80 minuuttia
Leivo kahvipöytään maustekakku. Omena ja taateli mehevöittävät tämän kakun.
Reseptin ainesosat
Taikina
250 g
voita
3 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
2,5 dl
maitoa
3,5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kanelia tai piparkakkumaustetta
1 kpl
omenaa
100 g
kivettömiä taateleita
Valmistus:
Valmistus :
80 minuuttia
1
Esilämmitä uuni 175 asteiseksi. Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen kakkuvuoka. Kuutioi omena ja taatelit pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
2
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhoseos, pähkinät ja hedelmät taikinaan.
3
Nostele taikina vuokaan ja tasoita. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti.
Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän säilytyksen jälkeen. Kakku säilyy huoneenlämmössä kuivumiselta suojattuna vähintään viikon ja se voidaan myös pakastaa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Joulun Moussekakku![]()

60 MinHelppo
Joulun Moussekakku
60 MinHelppo
Joulun Moussekakku
Ruma joulupaita-kakku![]()

90 MinHelppo
Ruma joulupaita-kakku
90 MinHelppo
Ruma joulupaita-kakku
Sitruunakakku sokerikuorrutteella![]()

30 MinHelppo
Sitruunakakku sokerikuorrutteella
30 MinHelppo
Sitruunakakku sokerikuorrutteella
Murokakku![]()

60 MinHelppo
Murokakku
60 MinHelppo
Murokakku
Mausteinen joulukakku![]()

100 MinHelppo
Mausteinen joulukakku
100 MinHelppo
Mausteinen joulukakku
Mehevä kahvikakku![]()

40 MinHelppo
Mehevä kahvikakku
40 MinHelppo
Mehevä kahvikakku
Helpot suklaapalat![]()

55 MinHelppo
Helpot suklaapalat
55 MinHelppo
Helpot suklaapalat
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa