
Omenafocaccia
Reseptin ainesosat
Näytä tuotteet
Valmistus:
Lämmitä maito. Sekoita jauhot ja hiiva huolellisesti kulhossa ja lisää loput ainekset leivontakulhoon. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi esim. Yleiskoneella taikinakoukkua käyttäen ensin lyhyesti pienimmällä teholla ja sitten korkeimmalla teholla n. 5min. Peitä taikinakulho liinalla ja siirrä taikina lämpimään kohoamaan.
Pese omenat ja poista siemenet esim. siemenporaa käyttäen. Siivuta omena ohuiksi siivuiksi esim. vihannesleikkuria käyttäen. Kaada sitruunamehu omenasiivujen päälle. Sekoita ranskankerma ja sokeri. Lisää seokseen vaniljamyllystä vaniljaa. Laita uuni kuumenemaan 180C (kiertoilma 160C).
Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla ja jaa taikina neljään osaan. Painele taikina ovaalin/suorakaiteen muotoiseksi taikinalevyksi. Siirrä taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kaksi taikinalevyä per pelti. Levitä jokaiselle taikinalevylle neljäsosa ranskankermaseosta, jättäen 1cm reunoista levittämättä. Lado seuraavaksi omenaviipaleet kullekin taikinalevylle. Siirrä tämän jälkeen lämpimään kohoamaan. Kun taikina on selvästi kohonnut, paistetaan Foccacciat uunin keskiosassa n. 25min.
Näytä tuotteet
Inspiroidu
Reseptejä

Pashapiiras

Mustikkapiirakka vaniljakreemillä

Vegaaninen Sitruunatorttu

Mustikka-rahkapiirakka

Norjalainen omenakakku

Pannacotta-piiras
