Flag

Siemenleipä

about 8 - 10 annosta
Helppo
85 minuuttia
Vähähiilihydraattinen leipä resepti. Tämä karppaajan leipä sisältää paljon erilaisia pähkinöitä ja siemeniä.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
150 gDr. Oetker Mantelijauhetta
1 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1,3 dlpellavansiemeniä
2 rklseesaminsiemeniä
1 rklpop-amaranttia (puffattua amaranttia)
1 tlsuolaa
0,5 dlauringonkukansiemeniä
30 gpekaanipähkinöitä rouhittuna
3 kplkananmunaa
3 dlvettä
0,8 dlomenaviinietikkaa
Päälle
auringonkukansiemeniä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta
Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta

Esivalmistelut

Voitele pyöreä leipä- tai kakkuvuoka (22cm). Kuumenna uuni 170°C:seen tasalämmölle. 


Taikina

Sekoita mantelijauhot, ruokasooda ja leivinjauhe. Lisää loput ainakset ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. 


Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä ja tasoita pinta. Kaada uuninkestävän vuoan pohjalle vettä, niin että se peittää 1/4 osan vuoasta. Laita vesiastia esilämmitetyn uunin pohjalle. Laita leipävuoka uunin alatasolle. 10 minuutin paistamisen jälkeen leikkaa leivän keskelle terävällä veitsellä viilto noin 1 cm syvyyteen ja jatka paistamista noin 45 minuuttia.