Kurpitsatryffelit

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Pienet suklaakakkutryffelit maskeerataan näyttämään kurpitsoilta marsipaanin avuin! Nämä ilahduttavat vieraita esim. Halloween-juhlissa.

8 kappaletta

Vaikeustaso 2 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Kurpitsatryffelit

Tryffelit:

50 g tummaa suklaata (mieluiten vähintään 72 %)
1 kpl suklaakakkupohjaa (tarvitset noin 100 g valmista kakkupohjaa)
50 g vadelmahilloa

Koristelu:

100 g tomusokeria
350 g marsipaania
Dr. Oetker Keltaista geeliväriä
Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
Dr. Oetker Mustaa geeliväriä

Valmistus

Valmistus:

1

Riko suklaa kuumennusta kestävään astiaan ja laita astia kattilassa olevan vesihauteen päälle. Sulata suklaa ja jätä sitten jäähtymään  noin 10 minuutiksi.

2

Murusta kakkupohjaa ja laita kakkupohjan palaset kulhoon. Sekoita joukkoon sulanut suklaa sekä vadelmahillo. Peitä ja jäähdytä noin 30 minuuttia, kunnes massa on tarpeeksi kiinteää muovailtavaksi.

3

Kakkumassan jähmettyessä, valmista koristeet. Jauhota kevyesti työtaso tomusokerilla. Leikkaa noin 15 g marsipaanista ja kääri marsipaanipala tuorekelmuun. Leikkaa sitten vielä 40 g marsipaania ja toista sama kuin pienemmälle palalle.

4

Litistä jäljelle jäänyttä marsipaania hieman ja lisää muutama tippa keltaista sekä punaista geeliväriä pinnalle. Taittele marsipaania niin, että geeliväritipat jäävät taitoksen sisälle. Vaivaa marsipaania näin, kunnes väri on tasaisesti sekoittunut. Lisää väriä noin 5 tippaa kerrallaan, kunnes saavutat haluamasi värin. Mikäli marsipaani muuttuu kovin tahmeaksi, jauhota sormiasi kevyesti tomusokerilla ennen marsipaanin käsittelyä.

5

Kääri värjätty marsipaani tuorekelmuun, sillä se estää marsipaania kuivumasta. Toista värjäys 40 g marsipaanipalalle, mutta käytä vihreää geeliväriä. Lisää pienimpään marsipaanipalaan (15 g) mustaa geeliväriä. Tulet tarvitsemaan arviolta noin muutaman tipan keltaista väriä, puoli tuubillista punaista väriä, noin 30 tippaa vihreää ja 45 tippaa mustaa väriä saadaksesi mahdollisimman eloisat sävyt.

6

Jaa tryffelimassa 8 yhtä suureen osaan. Muotoile massasta palloja ja aseta lautaselle, jonka päällä on esimerkiksi leivinpaperia. Peitä pallot ja pidä jääkaapissa vielä 30 minuuttia, kunnes ne ovat jähmettyneet.

7

Jaa oranssi marsipaani 8 osaan. Työstä yhtä osaa kerrallaan ja muotoile osasta halkaisijaltaan noin 9 cm kokoinen ympyrä litistämällä marsipaania. Aseta marsipaaniympyrän keskelle tryffelipallo. Nosta marsipaanin reunat ja sulje tryffeli marsipaanin sisään. Nipistä marsipaanin päädyt yhteen peittääksesi tryffelin kokonaan. Pyörittele vielä palloa käsissäsi varovasti saadaksesi pallosta pinnaltaan tasaisen. Muotoile varovasti veitsellä kurpitsan sivuihin viillot ja aseta sitten sivuun lautaselle sillä välin, kun valmistat loput kurpitsoista.

8

Kun olet tehnyt kaikki 8 kurpitsaa, kauli vihreä marsipaani ohueksi ja tee siitä lehdet ja köynnösmäiset varret jokaiselle kurpitsalle. Kiinnitä kurpitsan päälle, käytä tarvittaessa vettä kiinnityksessä, mikäli sen kanssa on haasteita.

9

Tee mustasta marsipaanista pieniä silmiä sekä suita ja paina kevyesti ne kurpitsoihin tehdäksesi kurpitsoille naamat. Kun olet koonnut kaikki kurpitsat, ne ovat valmiina tarjottavaksi!

Reseptin ravintosisältö Kurpitsatryffelit

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2123 kJ
507 kcal
1784 kJ
426 kcal
Rasva 21.58 g 18.14 g
Hiilihydraatit 68.75 g 57.77 g
Proteiini 5.38 g 4.52 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Suostumuksesi sisältää myös mahdollisen tietojen siirron Yhdysvaltoihin GDPR:n artiklan 49 mukaisesti. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Sieltä löydät myös lisätietoja tiedonsiirrosta teknologiantarjoajille ja kumppaneille Yhdysvalloissa. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua. Osa teknologian tarjoajista, joita käytämme, voivat käsitellä tietojasi myös Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa on olemassa riski, että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut voivat päästä tietoihisi käsiksi ilman ennakkoilmoitusta. Et ehkä voi ryhtyä tehokkaisiin oikeustoimiin tätä vastaan Yhdysvalloissa.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan. Teemme myös yhteistyötä kumppaneiden kanssa, jotka voivat käsitellä tietojasi Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa on olemassa potentiaalinen riski, että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut voivat päästä käsiksi tietoihisi ja ilman ennakkoilmoitusta. Et ehkä voi ryhtyä oikeustoimiin tätä vastaan Yhdysvalloissa.

Joo

ei