Flag

Pannacotta-piiras

12 - 14 palaa
Keskitasoinen
80 minuuttia
Pannacotta-piiras ja glögikastike sopii moniin joulunajan tapahtumiin jälkiruoaksi ja kahvipöytään.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
75 gvoita
2,5 rklsokeria
2 dlvehnäjauhoja
1,5 rklvettä
0,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
Täyte
2 dlmaitoa
3 dlkuohukermaa
1 dlsokeria
1 kplDr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa
1 psDr. Oetker Vegegeliä
Glögikastike
4 dlglögiä
0,5 dlperunajauhoja

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa
Picture - Dr. Oetker Vegegeliä
1

Sekoita pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot murumassaksi. Lisää vesi. Painele taikina jauhotetuin käsin suurehkon piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä taikina jääkaappiin jähmettymään noin 15 minuutiksi, jolloin se pysyy paistettaessa paremmin vuoan reunoilla.Voit myös käyttää paistohelmiä tai kuivia herneitä painona pohjan päälle asetetunleivinpaperin päällä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

2

Mittaa kattilaan maito, kerma, sokeri ja vegegel-jauhe. Halkaise vaniljatanko, raaputa siitä siemenet veitsellä ja lisää ne kermaseokseen. Kuumenna kermaseosta koko ajan sekoittaen lähes kiehumispisteeseen asti, älä keitä.

3

Ota kattila liedeltä ja kaada seos jäähtyneen pohjan päälle. Anna piiraan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi ennen koristelua. Sekoita glögi ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kuplahtaa. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä kastike jääkaappikylmäksi. Koristele piiras ja tarjoile glögikastikkeen kanssa.