Ruusukultainen vintagekakku

(0)
5 1 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Kakku kuin menneiltä vuosikymmeniltä! Mehevä pohja ja paljon täytettä. Täyte ja kuorrute on samaa mansikkamoussea ja koristeet löytyvät yhdestä rasiasta.

noin 8 - 10 palaa

Vaikeustaso 2 90 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Ruusukultainen vintagekakku

Pohja:

100 g voita
1,5 dl maitoa
3 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
0,5 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
2,5 dl vehnäjauhoja
3 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta

Täyte ja kuorrute:

2 ps Dr. Oetker Mansikkakakkumoussea
5 dl kevytmaitoa
1 tuubi Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä
1 pkt Dr. Oetker Rose & Gold Décor -suklaakoristeita
2 dl vadelmia tuoreita tai pakasteesta

Valmistus

Valmistus:

1

Pohja

Ota voi ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Aseta irtopohjavuoan pohjan päälle muotoon leikattu, pohjaa reilusti suurempi leivinpaperi ja purista se pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat.

 
Erottele munista valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi.
 
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaniljauutteen kanssa tahnamaiseksi vaahdoksi.
 
Sekoita kuivat aineet yhteen.
Vatkaa voiseokseen vuorotellen jauhoja siivilän läpi sekä maitoa.
Kääntele valkuaisvaahto taikinan joukkoon kahdessa erässä ilmavasti, mutta niin että se sekoittuu tasaisesti. Kaada taikina vuokaan. Jos teet kakun suuremmassa ja matalammassa vuoassa, kakusta tulee kaksikerroksinen.
 
Nosta vuoka uuniin 50-60 minuutiksi (suuremmassa vuoassa riittää 40-45 minuuttia), kunnes kakku on kypsä. Kun kakku on täysin jäähtynyt, irrota se veitsen ja lastan avulla vuoasta. Huolella jäähdyttäminen on tärkeää, sillä kakku on mehevää ja kerroksista tulee suhteellisen ohuet. Kunnolla jääkaapissa jäähtynyt kakku on helpompi leikata. 

2

Täyte

Valmista mousse kahdesta jauhepussista ohjeiden mukaan kiinteäksi vaahdoksi.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä jokaiselle kerrokselle ensin kourallinen vadelmia ja levitä mousse tasaisesti ja kuohkeasti päälle (säästä noin 2/5 moussesta kuorrutukseen ja koristeluun) ja paina seuraava kerros kevyesti moussen päälle. Kuorruta koko kakku ohuesti moussella lastan avulla.

3

Kuorrute

Jaa loppu mousse kolmeen osaan pieniin kulhoihin. Värjää yksi osa muutamalla tipalla pinkkiä geeliväriä ja toinen selkeästi vahvemman pinkiksi. Jätä kolmas erä värjäämättä. Lusikoi pursotinpusseihin, joissa on eri kokoiset tyllat.
 
Aseta kultaisia koristeita kukan terälehtien muotoon ja pursota terälehtien väliin pursotukset ja jatka koristelua makusi mukaan kakun pinnalla. Painele loput kultakoristeet kakun kylkeen ja korosta pursotuksilla. Viimeistele ruusukultaisilla koristehelmillä.


Vinkki! Valmista keltuaisista majoneesia tai vaniljakastiketta!

Reseptin ravintosisältö Ruusukultainen vintagekakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1771 kJ
423 kcal
988 kJ
236 kcal
Rasva 14.26 g 7.96 g
Hiilihydraatit 49.73 g 27.78 g
Proteiini 7.76 g 4.33 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei