Mustikkamukikakku
1 annos
Helppo
Leivo itsellesi mukikakku ja herkuttele!
Reseptin ainesosat
Valmistus
Taikina
25 g
voita
1 kpl
kananmunaa
1 rkl
maitoa (15 ml)
0,5 tl
25 g
ruokosokeria (5 tl)
40 g
vehnäjauhoja (4 rkl)
0,25 tl
0,5 tl
kanelia
50 g
mustikoita (noin 1 dl)
Valmistus :
20 minuuttia
1
Mittaa voi mikroaaltouunin kestävään, vähintään 3 dl vetoiseen mukiin. Sulata voi mikroaaltouunin korkeimmalla teholla noin 50 sekuntia.
2
Lisää kananmuna, maito ja sitruuna-aromi mukiin. Vatkaa haarukalla kunnes seos on tasainen.
3
Lisää sokeri, jauho, leivinjauhe ja kaneli mukiin. Sekoita kunnes taikina tasaisesti sekaisin. Sekoita 2/3 mustikoista taikinaan ja ripottele loput pinnalle. Ripottele vielä hieman sokeria pinnalle.
4
Paista mikroaaltouunin korkeimmalla teholla (850 W) noin 2 minuuttia (tai 750 W: 2 min 15 s) kunnes kakku on kunnolla kohonnut ja jähmettynyt. VARO! Muki on kuuma. Anna kakun jäähtyä mikrossa minuutin ajan ennen kuin otat sen pois ja anna jäähtyä vielä noin 5 minuutin ajan.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa