Flag

Mustikkamukikakku

1 annos
Helppo
20 minuuttia
Leivo itsellesi mukikakku ja herkuttele!
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
25 gvoita
1 kplkananmunaa
1 rklmaitoa (15 ml)
0,5 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
25 gruokosokeria (5 tl)
40 gvehnäjauhoja (4 rkl)
0,25 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
0,5 tlkanelia
50 gmustikoita (noin 1 dl)

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
1

Mittaa voi mikroaaltouunin kestävään, vähintään 3 dl vetoiseen mukiin. Sulata voi mikroaaltouunin korkeimmalla teholla noin 50 sekuntia.

2

Lisää kananmuna, maito ja sitruuna-aromi mukiin. Vatkaa haarukalla kunnes seos on tasainen.

3

Lisää sokeri, jauho, leivinjauhe ja kaneli mukiin. Sekoita kunnes taikina tasaisesti sekaisin. Sekoita 2/3 mustikoista taikinaan ja ripottele loput pinnalle. Ripottele vielä hieman sokeria pinnalle.

4

Paista mikroaaltouunin korkeimmalla teholla (850 W) noin 2 minuuttia (tai 750 W: 2 min 15 s) kunnes kakku on kunnolla kohonnut ja jähmettynyt. VARO! Muki on kuuma. Anna kakun jäähtyä mikrossa minuutin ajan ennen kuin otat sen pois ja anna jäähtyä vielä noin 5 minuutin ajan.