Skip to main content
hero banner image
Hedelmät ja vihannekset

Mustikka sopii monenlaiseen leivontaan!

Mustikkareseptit ovat herkullisia ja mehukkaita! Mustikka on varpukasvi, joka tekee satoa joka kesä. Satoa on lupa odottaa heti heinäkuun alussa ja malttamattomimmat mustikkaleipurit hakevat näitä sinisiä marjoja kaupan pakastealtaasta. Mustikka sopii monenlaiseen leivontaan. Perinteisesti kesän ensimmäisistä mustikoista tehdään mustikkapiirakka, mutta kokosimme tälle sivulle myös muita herkullisia reseptejä, joista löydät varmasti omasi! Tiesitkö muuten, että mustikka sopii myös muuhunkin kuin makeaan leivontaan? Mustikoilla saa makua ja raikkautta salaatteihin ja villiyrttien harrastajat taas käyttävät mustikan nuoria lehtiä teehen. Kokosimme tällä sivulle herkullisimmat mustikkareseptit. Valiste suosikkisireseptisi ja herkuttele!

Mustikkapiirakka on kesän klassikko!

Lapsuuden kesien herkku! Erilaisissa mustikkapiirakoissa lähimetsästä poimitut mustikat saavat alleen helpon piirakkapohjan ja päälle voi taiteilla vaikka murotaikinasta kauniin ristikon.

7 tulokset

6/7 tulosta näytetty

Mustikan käyttö leivonnassa

3/3 tulosta näytetty

Mustikkatäytekakku

Mustikkatäytekakku on juhlien kuningatar! Kakku saa ylleen upean sokerimassahunnun, joka tekee tästä mustikkakakusta erityisen näyttävän. Täytteenä olevassa kerma-rahkaseoksessa on tilkka sitruunamehua antamassa raikkautta.

1/1 tulosta näytetty

Mustikoita ja muita marjoja

6/6 tulosta näytetty