Joulu on makujen, tuoksujen ja yhdessäolon juhlaa. Dr. Oetkerin joulureseptit kokoavat yhteen talven rakastetuimmat klassikot ja uudet ideat: näyttävät joulukakut, rapeat joulukeksit, mehevät joulupiirakat ja tyylikkäät joulun jälkiruoat. Olitpa suunnittelemassa pitkää illallista tai rentoa kahvihetkeä, löydät täältä selkeät ohjeet, varmat raaka-ainevinkit ja kauniit esillepanoideat, joiden avulla joululeivonta sujuu rennosti ja lopputulos maistuu koko perheelle.

Kakut

Kakut

Jälkiruoat

Kakut

Kakut

Kakut

Pikkuleivät

Leivokset

Pullat

Suolaiset leivonnaiset

Pikkuleivät

Leivokset

Jälkiruoat

Makeiset

Makeiset

Makeiset

Makeiset

Makeiset

Jälkiruoat

Jälkiruoat

Jälkiruoat

Jälkiruoat

Jälkiruoat

Sämpylät ja leivät

Sämpylät ja leivät
Onnistunut joululeivonta syntyy laadukkaista raaka-aineista ja hyvästä rytmistä. Valitse oikean rasvapitoisuuden voi, tuoreet munat ja riittävän kaakaopitoinen suklaa, jotta rakenne pysyy mehevänä ja maku syvänä. Mausteet – kaneli, kardemumma, neilikka ja ripaus vaniljaa – luovat pohjan, jota voit raikastaa sitruksella tai metsämarjoilla. Kun varaat kohotuksille ja jäähdytyksille riittävästi aikaa, saat kakkujen kerroksista tasaiset, keksien reunoista terävät ja joulupiirakoiden pohjista rapeat. Kun ohjeet ovat selkeät ja työskentelytila järjestyksessä, itse tekeminen pysyy rauhallisena ja juhla alkaa jo keittiössä.
Joulun jälkiruoissa ja leivonnaisissa tärkeää on myös visuaalisuus. Ripaus tomusokeria, marjakerros tai mantelirouhe voi tehdä arkisesta reseptistä juhlavan. Monet joulun jälkiruoat ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten voit valmistella ne etukäteen ja keskittyä aattona yhdessäoloon. Tarjoile kakut ja piirakat huoneenlämpöisinä, jotta aromit avautuvat. Pakkaa osa herkuista lahjarasioihin – itse tehdyt joululeivonnaiset ovat lämmin tapa ilahduttaa läheisiä ja ne tekevät suomalaisesta joulupöydästä persoonallisen.