Joulukakku kruunaa juhlapöydän. Perinteinen hedelmäkakku, mehevä maustekakku tai moderni suklaakakku tuovat pöytään sekä näyttävyyttä että lämpöä. Tästä kokoelmasta löydät selkeät ohjeet ja koristelut, jotka onnistuvat varmasti.

Kakut

Täytekakut

Kakut

Täytekakut

Täytekakut

Kakut

Hyydytettävät kakut

Kakut

Kakut

Täytekakut

Täytekakut

Kakut

Kakut

Täytekakut

Kakut

Piirakat

Kakut

Kakut

Kakut

Kakut

Kakut

Kakut

Kakut

Kakut

Kakut

Täytekakut

Kakut

Täytekakut

Kakut

Hyydytettävät kakut

Kakut

Kakut

Täytekakut

Kakut

Kakut

Kakut

Kakut

Piirakat

Kakut

Täytekakut
Laadukas voi, tuoreet munat ja korkeakaakaoinen suklaa tai kaakao ovat mehevän kakun perusta. Sekoita taikina vain sen verran, että rakenne pysyy ilmavana, ja paista tasalämpöisessä uunissa – tikulla testaten vältät ylikypsyyden. Mausteseokseen sopivat kardemumma, kaneli ja neilikka, kun taas sitrushedelmä tuo raikkautta makeuden rinnalle. Kakkupohjan kostutus marjamehulla tai kahvilla syventää makua ilman raskautta, mikä tekee joulukakusta tasapainoisen ja juhlavasti suussa sulavan.
Kuorruta kakku voikreemillä, tuorejuustokuorrutteella tai silkkisellä ganachella ja rakenna kerroksiin kontrastia: marjoja, hilloketta tai sitruscurdia tuomaan raikkautta suklaan ja mausteiden rinnalle. Koristele joululeivonnaiset pähkinöillä, kandeeratuilla hedelmillä tai kevyellä tomusokerilla. Useimmat joulukakut hyötyvät yön yli tekeytymisestä; tarjoa huoneenlämpöisenä, jolloin aromit ovat parhaimmillaan ja rakenne leikkuuystävällinen.